Merci-Ancsa dekor

Nappali dísze gardrób

Ember tervez, a mester viszont nem ér rá, de a ruháidat szeretnéd rendben látni esete szülte, hogy az amúgy kihasználatlan, jobb időket is látott Ikea polcrendszer újra lett gondolva. Már amúgy is használtan lett vásárolva xx: azaz jórégen éve, aztán a lakás kiadása miatt a sufniban landolt, majd új idők és tervek jöttek, visszaállt a használatban az eredeti állapot (az előzményeket érdemes megnézni itt), ezért a polcról is lefújódott a vastag poréteg, na jó ennél azért többet dolgoztunk rajta, hogy jól nézzen ki, de a lényege mindenképpen a tisztítás volt. 🙂

Régen lefestettük fehérre, de mivel a faházban kacatok tárolására használtuk, nagyon ronda lett, úgyhogy ezt a festékréteget kromofág segítségével lekapartuk, már csak azért is, mert az új dizájnban az eredeti színével jobban mutat. A vidéki lak kb. havonta egyszer van használva, ettől függetlenül tervben van egy csomó dolog (itt írtuk le a részleteket), amit meg kell csinálni, köztük egy kényelmes gardrób, de ki tudja, mikor lesz kivitelezve, addig jön a csináld magad sztori.

A polcrendszer formája szerintünk nagyon menő, csak kicsit megviselte az élet, az ajtók voltak a legszakadtabbak. még a pántokat is cserélni kellett, a kopott, semmilyen fogantyú sem javított rajta.

…de az újnak máshol lesz a helye, szerencsére fa glettel a lyukak szuperül eltüntethetők, pár óra alatt megszárad, de mivel mélyek, a száradt rétegre rá kellett tolni még egyet, így egyenes lett a felület, jöhetett a festés.

Szóval a gletteléssel, csiszolással, festéssel egy nap el is röppent, aztán jöhettek az új fogantyúk, amik eredetileg fali akasztók, a hatalmas belmagasság miatt viszont, egyszerűen sehol sem mutattak jól, ami azért esett rosszul, mert ezek a fa origami madarak (Moon Manufactre gyártmánya) viszont brutáljók, mázolás közben jött az ihlet, hogy a minigardrób kompozícióban lesz a legeslegjobb helyük.

A ruhákat vállfára akasztva szeretjük a legjobban, egyrészt mert könnyen áttekinthető mi is van készleten, másrészt nem gyűrődnek. Lett volna idő rendelni egy direkt erre alkalmas rudat, de ha két perc alatt akarsz megcsinálni valamit, akkor nincs mese, irány a piac, egy jóképű seprű-, vagy kapanyélért. Szerencsére olcsó volt, mert közben az udvari nyírfán fazonigazítást hajtott végre a lakóközösség, egy lenyesett ág külalakra jobban passzolt a projektbe.

Természetesen nagyon fontos, hogy a polcok variálhatóak, így egy áthelyezésével ki lehetett alakítani a ruhák helyét. Késő estére állt össze a ruhatároló rendszer…

…aztán korán reggel jöhetett a kávézás közbeni dekorálás, mert azzal, hogy meg lett oldva az átmeneti tárolás, még nem lesz a nappali dísze. 🙂

 Kellenek a képek az összképbe! 🙂

 

 

 

 

 

 

Imádás van, ami azért baj, mert hirtelen elmúlt a pöpec gardrób iránti vágy… 😀

fotók: Merci-Ancsa dekor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!