Merci-Ancsa dekor

Ti küldtétek: átalakítás ecsettel

Zsófi a napokban osztotta meg velünk a lakása átalakításáról készült fotókat. Szeretnénk megmutatni, illetve újra bizonyítani, hogy nem nagy ördöngösség: ecset, festék, némi leleményesség és nagy lendület kell hozzá. A végeredmény magáért beszél.

Zsófi elmesélte, hogy is találta meg és alakította át saját ízlése szerint az “igazit”:

“2014 év elején még nem gondoltam, hogy nekem a közeljövőben lakásom lesz. Aztán minden olyan gyorsan történt. A sors – és apu, anyu – mellém állt és azon kaptam magam, hogy lakásokat nézek. Megnéztem néhányan, de egyik sem volt az igazi. Aztán megtaláltam ezt. Egy 42m2-es, pesti, csúsztatott zsalus lakás erkéllyel (ez fontos szempont volt). Nehezen jött össze a bejárás, de végül elmentem, megnéztem és bele is szerettem. Pikk pakk el is döntöttem. Mentem be a városba, rádiót hallgattam és törtem a fejem, hogy vajon jó döntést hoztam-e. Csak úgy viccből kitaláltam, hogy ha megszólal a rádióban az akkori kedvenc számom, akkor igen, jó döntést hoztam. És hát megszólalt. 🙂Sokat nézegettem az interneten a raklap bútorokat, egy korábbi próbálkozáson felbuzdulva, nekiláttam, hogy készítek magamnak kiülőt a teraszra, meg polcot a nappaliba. Képeket válogattam a falakra, gyümölcskosárból készítettem lámpaburát, a meglévő tv állványt (mivel tévém nincs, és nem is lesz) kettévágattam és egymásra rakva könyvespolcnak szereltem össze. Kanapéhuzatot festettem a mosógépben, cipősszekrényből konyhai tárolót készítettem a keskeny konyhába és még sok apróságot.

Tavaly nyáron jöttek az izgalmasabb dolgok. Tetszett a fürdőben a csempe és az előszoba, konyha járólapja, de színben nem passzolt így a fejembe vettem, hogy lefestem. Jó néhány blogot elolvastam, tanácsokat kértem és nyáron nekiláttam, hogy a lakás összes hidegburkolatát szürkére fessem. 

Nagyon jól sikerült, imádom. A cipősszekrény új fogantyúkat is kapott, a régiek helyét glettelés után a többi felülettel együtt lefestettem.

Ugyanez volt a helyzet a konyhabútorral. A festéshez ennél már más festéket választottam de a fedlapon, a konyhapulton kívül mindent lefestettem.  

 

 

A hálószobába éjjeliszekrény helyett egysoros könyvespolcot szereztem be és vízszintesen lábakra állítva helyeztem el, így a doboz kiegészítőkkel még több tárolót alakítottam ki.

Mostanra már csak 1-2 dolog hiányzik a kiterveltekből (egy pad-macskaalomtartó az előszobába, falpanel a nappaliba) de már igazán én vagyok és szívesen töltöm itthon az időm vagy hívok barátokat, mert büszke vagyok rá, és ahogy körülnézek, elégedettséggel tölt el, hogy mindenben ott a kezem nyoma.”

Csak gratulálni tudunk Zsófinak, szuper lett a végeredmény! 🙂

Fotók: Kriston Attila

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Veronika V says:

  Nagyon kellemes lakás lett, ügyes vagy és büszke is lehetsz arra, ha jó ízléssel át tudtad varázsolni az eredeti “semmilyen” berendezést. Szerintem ez csoda Hoffmann Béla 🙂
  A cicus irtó szép csak emel a lakás fényén.

  Üdv, V

 2. Cildy Knitting says: (előzmény @Cildy Knitting)

  Bocsánat nem Krisztina, hanem Zsófia, Bocsánat 🙂

 3. Cildy Knitting says:

  Kedves Krisztina!

  Nagyon tetszik a lakásod 🙂 Szeretnék érdeklődni, hogy a szőnyeged honnan van. Nagyon tetszik a színe 🙂 Előre is köszi

 4. Natália Balogh says: (előzmény @Béla Hoffmann)

  Hoffmann Béla, lehet, hogy nem láthatóak olyan nagy átalakítások a képeken, de az nem azt jelenti, hogy ne érne el látványában nagy hatást! Én egy szimpla vázával: http://www.riodesign.hu/disztargy/moon-vaza dobtam fel a konyhaasztalom és baromi jól mutat! Kis dolgok is lehetnek ütősek!

 5. Béla Hoffmann says:

  Nem tudom ki a Zsófi, de semmiféle csodát nem látok.Ügyes, lefestette amit kellett és kész. Dicsérhető kellemes lakás. Ennyi.

 6. Ildikó Zólyomi says:

  Gratulálok, nagyon ügyes vagy, a lakás nagyon szép lett. Ezen kívül nagyon szép még a cica is! Mi a neve és hogy viselte a munkálatokat?

 7. Zsófia Kucsera says:

  Kedves Krisztina!
  Nagyon köszönöm!!
  A hidegburkolatokat otex alapozóval és fekete+fehér obi padlófestékkel festettem. A konyhaszekrényt harzo alapozóval és trinát zománcfestékkel. Ha elölről kezdeném akkor Harzot használnék csak, mert vizes bázisú, gyorsan szárad és nagyon kellemes állaga van. De a mostani konstrukció is strapabíró.

 8. Krisztina Budai says:

  Szia !
  Először is gratulálok nagyon szép lett a lakás. Megkérdezhetném, hogy a hidegburkolatot meg a konyhaszekrényt mivel festetted le?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!